1. fıkra :nasrettin hoca bir gün sabah namazına gidecekmiş aramış taramış donunu bulamamış rastgele birşey giymiş ve camiye gitmiş karısıda kalkmış ama donunu bulamamış oğlunu camiye göndermiş çocuk baba anamın donunu gördün mü? demiş hoca esselamün aleyküm hamide ananın donu ben de demiş
2.fıkra : Adamın biri fırına gider ve fırıncaya bana ordan 499 tane ekmek ver der.Fırıncıda şaşırır ve der ki ; 500 tane versem olmaz mı ?Adamda derki o kadar ekmeği kim yiyicek der
3. fıkra : temel çok gözlük takmak istermiş.bunun için her gün doktora gidiyomuş.doktorda gözün sağlam diyip geri yolluyomuş.temeldedoktorun gözlük vermiyeceğini anlamış.temel reçetesiz gözlükçüye gitmiş.gözlükçü temele bi tane gözlük denettirmiş.temel bunun için çok iyi görüyorum demiş.ama çerçevede cam yokmuşşşşşşşşşşşşşşşş:d:d:d:d
4. fıkra : Çocuğun biri evinin yolunu kaybetmiş.Polisin yanına gidip;"polis amca ben kayboldum yardımcı olurmusn" demiş.Polis sormuş.
-Evin nerede peki demiş
Çocuk;
-Parkın karşısında demiş
Polis;
-Peki park nerede demiş
Çocuk;
-Evin karşısında demiş
5. fıkra : KÖYE BİRİNE YENİ BİR İMAM GELMİŞ VE GÜZEL BİR KIZA AŞIK OLMUŞ AİLESİNİ GÖNDERİP KIZI İSTEMİŞLER KIZI VERMEMİŞLER.İMAM ÇIKMIŞ MİNAREYE EZAN OKUMAYA SIRADAKİ EZANI SEVİPTE KAVUŞAMAYANLARA ARMAĞAN EDİYORUM.DEMİŞ
6. fıkra : Bir gün Temel askere gitmiş.Askerde uçma dersi veriliyormuş.Komutanı Temele uçaktan atladığında ilk olarak birinci, ikinci olarak ikinci ipi çek o zamanda paraşüt açılmassa Meryemanaya dua et demiş.Temel Komutanıyla beraber atlamış.Komutanının paraşütü hemen açılmış ama Temel birinci ipi çekmiş paraşüt açılmamış,ikinci ipi çekmiş yine açılmamış daha sonra Temel Komutanına ' Komutanım o karinin adı neydi' demiş
!!!!!!!!!!!!!!!!!ALINTIDIR!!!!!!!!!!!!!!